Община Севлиево показа находчивост при даването на информация по реда на Закона

...
Община Севлиево показа находчивост при даването на информация по реда на Закона
Коментари Харесай

Севлиево предоставя обществена информация и на... китайски

Община Севлиево показа находчивост при даването на информация по реда на Закона за достъп до информацията (ЗДОИ). От администрацията дали отговор на заявление за достъп до информация, като изпратили копие на подписан сред общината и китайски град Нанхай меморандум за съдействие.

Координаторът на Програма Достъп до информация Емилия Димитрова е поискала повече детайлности за подписания меморандум. Това станало, откакто на 20 април тричленна делегация от Севлиево е посетила китайския град след декларираните от китайска страна планове за побратимяване на двата града. 

Логично бе ръководещите да дадат повече информация за посоките на побратимяване и дейностите, заложени в двустранния меморандум. След като не се появи и дума по бъдещото съдействие, подадох заявление по ЗДОИ, с което желаех копие от подписаното съглашение сред кметовете на Нанхай и Севлиево, дружно с разноските, направени от общинския бюджет за пътуването на кмета на Севлиево и две от заместничките му, споделя Димитрова.

От администрацията на общината дали отговор на настояванията, като изпратили информацията в две елементи – данни за изхарчените бюджетни средства за пътуването – правилна и по пера и копието от меморандума на китайски.

Излишно е да изяснявам какво изпитах, когато отворих отговора на община Севлиево и от него изпадна лист с китайски йерогрифи, подпечатан с „ Вярно с оригинала “, за който в съпътстващото писмо бе написано: „ Копие от подписания меморандум Ви предоставяме на книжен притежател “, разяснява Димитрова.

Тя се базира на Правилника за използване на Закона за държавния протокол, в който се показва, че подписването на публични документи се афишира на български и на непознат език. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР